Onderzoek naar nieuwe zelfhulptechniek voor PTSS

Dit is het openbare forum waarin mensen van buitenaf (pers, onderwijs en mensen met andere beroepsmatige en/of commerciële belangen) vragen kunnen stellen aan leden van dit forum zonder daar voor te registreren.

Ook kan hier een PTSS gerelateerde website gepromoot worden. Echter per website maar 1 vermelding en een goed argument waarom je website voor mensen met PTSS waarde heeft.

Berichten worden altijd door de beheerder gescreend het kan dus even duren voordat je bericht zichtbaar wordt.

Personen waarvan het vermoeden bestaat dat deze zich beroepsmatig geregistreerd hebben op het forum worden zonder mededeling verwijderd.

Moderator: Youri

Gesloten
Philippe

Onderzoek naar nieuwe zelfhulptechniek voor PTSS

Bericht door Philippe »

Beste lezer,
In 2010 kreeg ik een diagnose PTSS als resultaat van trauma’s uit mijn jeugd. Ik kreeg verschillende therapievormen, zoals EMDR en cognitieve gedragstherapie. Het hielp, toch merkte ik dat ik te langzaam vooruitgang boekte (ik stond o.a. onder enorme druk van UWV). Daarom ontwikkelde ik mijn eigen zelfhulptechniek Mindfulness Based Trauma Treatment (MBTT). MBTT is een eenvoudige zelfhulptechniek voor het “je goed voelen” en verwerken van psychische trauma's. Centraal in het MBTT staat meditatie met elementen uit Mindfulness, Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Boeddhisme en psychologie. Met deze methode heb ik mijn talloze jeugdtrauma’s kunnen verwerken. Mijn PTSS is verleden tijd nu. Ik wil graag weten of mijn methode ook bij andere mensen succesvol zou kunnen zijn.
Daarom ben ik op zoek naar mensen met PTSS voor deelname aan een particulier onderzoek naar een nieuwe zelfhulptechniek Mindfulness Based Trauma Treatment (MBTT). Deelname aan het onderzoek is kosteloos. Je krijgt mijn boek met instructies en gaat zelf thuis aan de slag met MBTT. Je krijgt een begeleiding van mij via internet. Neem in acht dat ik geen hulpverlener of een specialist ben. Ik ben vooral een ervaringsdeskundige op het gebied van het verwerken van PTSS. Lees onderaan de pagina aanvullende informatie goed door.

Aanvullende informatie
Mijn boek is verkrijgbaar in het Nederlands. Ik verwacht dat over een paar maanden ook een versie in het Engels uitkomt.

Mijn ervaring met EMDR en cognitieve gedragstherapie kun je lezen op mijn website (Engels):

http://mindfulnessbasedtraumatreatment. ... r/Philippe

Over mijn boek kun je op deze pagina lezen (Nederlands):
philippeizmailov. nl/Boek-Mijn-weg-naar-geluk/recensies_reacties

Voorselectie voor het onderzoek
Om in aanmerking te kunnen komen voor het onderzoek is het volgende vereist:
1. Je beschikt over voorstellingsvermogen: Dat wilt zeggen dat je kunt visualiseren, inbeelden. Bijvoorbeeld. Sluit je ogen. Stel je voor dat een zwarte kat op je auto zit. Kun je dat zien?
2. Je beschikt over creatief vermogen: Een voorbeeld. Sluit je ogen. Stel je voor dat dezelfde kat van Het Empire State Building moet springen. Kun je iets verzinnen (inbeelden) wat de kat veilig naar beneden kan brengen?
3. Je bent oplossingsgericht: Een creatieve oplossing voor de vorige voorbeeld kan een parachute zijn. Wat was je oplossing?
4. Je kunt afstand van je emoties nemen: Een voorbeeld. Je wordt overspoeld met je emoties. Kun je afstand nemen van je emoties zodat je rationeel kunt denken?
5. Je bent momenteel niet depressief.
6. Een (beetje) ervaring met mediteren is een plus maar niet vereist.
7. Je bent bereid om een dagboek bij te houden.
8. Je bent gemotiveerd.
Vermogen van de punten 1, 2, 3 en 4 zijn nodig voor “herprogrammering” van traumatische herinneringen. Dat heet Trauma-programmering.

Contact
Voor vragen en/of opmerkingen kunt je contact met mij opnemen via info@ philippeizmailov.nl

Met vriendelijke groet,
Philippe Izmailov

Gesloten