Laat los; Ruimte voor alles wat je denkt en voelt. (obv ACT)

In dit forum kan je boeken aanraden en bespreken.
Dit forum is publiekelijk toegankelijk het plaatsen van een artikel door niet leden wordt altijd eerst ter goedkeuring bij de beheerder voorgelegd.

De meeste boeken zijn direct te bestellen bij bol.com.
Naast de aantrekkelijke prijzen en de snelle levering ondersteunt u hiermee ook deze website.

Moderator: Youri

Plaats reactie
Helge

Laat los; Ruimte voor alles wat je denkt en voelt. (obv ACT)

Bericht door Helge »
Is het jou ook opgevallen? De laatste tijd struikel je over populaire ideeën over de kracht van het positief denken, de een nog miraculeuzer dan de andere. Al deze theorieën zijn het stellig eens over één ding: met je gedachten kun je je realiteit scheppen, hoe fantastisch je die ook verzonnen hebt. De meest bekende is natuurlijk The Secret.

Mag je dan niet positief denken? Tuurlijk wel! Zolang je maar bij jezelf blijft en niet probeert iemand te zijn die je helemaal niet bent. Je hoeft jezelf niet op te leuken, je bent al leuk genoeg zonder al dat geforceerde gedoe. Dat is de duidelijke stellingname van auteur Gijs Jansen in Laat los. Dit boek blijft in tegenstelling tot The Secret, wél dicht bij de wetenschap. Tot op de dag van vandaag is er namelijk geen enkel bewijs dat je de werkelijkheid kunt manipuleren alleen door positief te denken. Negatieve gedachten, angsten, onzekerheden en twijfels horen gewoon bij het leven, niet alles is rozengeur en maneschijn. Dit boek leert je de tegenpolen in jezelf en in je leven een plek te geven.

- Onderwerp staat zeer in de belangstelling, zoals door de auteur uitgetest op Volkskrant banen
- Zeer laagdrempelig en toegankelijk geschreven

------

Mensen menen over het algemeen zelf alles onder controle te moeten houden, zijn bang voor gezichtsverlies, menen alles te moeten kunnen, willen onafhankelijk zijn. Tegelijk ervaar je dat je die strijd nooit wint. Tijd en energieverlies, zegt de schrijver. Laat je meenemen door het leven, laat los alles wat moet en niet je eigen keuze is. Ervaar de tegenstelling van liefde-angst, onafhankelijkheid-verbondenheid. Accepteer je angst, je pijn. Vermijd het niet, ervaar het. Negatieve dingen horen ook bij jou als mens en verrijken het leven. In dit heel bijzondere boek staan praktische handvatten om de balans in het leven te vinden. Synergie tussen de dingen die je wilt en de dingen waarvoor je bang bent. De schrijver is universitair docent klinische psycholoog.

Plaats reactie